fbpx

Σεμινάρια Πολιτικής Ηγεσίας: Η νέα επιμορφωτική πρωτοβουλία του ΚΕΦίΜ, 12-13 Ιουνίου 2018

Σεμινάρια Πολιτικής Ηγεσίας: Η νέα επιμορφωτική πρωτοβουλία του ΚΕΦίΜ, 12-13 Ιουνίου 2018

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών “Μάρκος Δραγούμης”, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκπαιδευτικών του δράσεων, εγκαινιάζει την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουνίου μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Σεμινάρια Πολιτικής Ηγεσίας” – μια εντατική, διεπιστημονική προσέγγιση σε ζητήματα πολιτικού στοχασμού και πολιτικής πρακτικής που απευθύνεται πρωτίστως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στην πρώτη αυτή διήμερη διοργάνωση, ειδικοί ομιλητές θα αναπτύξουν καίρια ζητήματα που αφορούν την πολιτική οικονομία, την πολιτική επιστήμη, την Αυστριακή οικονομική σχολή, και το πολιτικό μάνατζμεντ με στόχο την ενίσχυση από πλευράς των συμμετεχόντων της κατανόησης της διαδικασίας διαμόρφωσης της δημόσιας πολιτικής, αλλά και της δυνατότητας ενεργής παρέμβασης σ’ αυτήν, μέσα από την εμβάθυνση σε θεμελιώδεις έννοιες της φιλοσοφίας της ατομικής ελευθερίας.

Βασικός εισηγητής του πρώτου αυτού Σεμιναρίου είναι ο Christopher Lingle, διδάκτωρ οικονομικών του University of Georgia, ο οποίος έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Αφρικής, της Ασίας, της Ευρώπης, της λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ.

Ο Dr. Christopher Lingle είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανθρώπινης δημιουργικότητας και των εθελούσιων δράσεων που συντείνουν στην κοινωνική αρμονία. Προς τούτο, ταξιδεύει αδιάκοπα για να συμμετάσχει σε συζητήσεις που αφορούν την επίδραση των θεσμών και της δημόσιας πολιτικής στην ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σήμερα, είναι επισκέπτης καθηγητής οικονομικών στην Escuela de Negocios του Πανεπιστημίου Francisco Marroquín στη Γουατεμάλα, εντεταλμένος επιστήμων στο Centre for Independent Studies του Σίδνεϋ, επισκέπτης ερευνητής στο Centre for Civil Society του Νέου Δελχί, σύμβουλος διεθνούς πολιτικής οικονομίας στο Asian Institute for Diplomacy and International Affairs στο Κατμαντού, μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Globalization Institute, και διακεκριμένος επισκέπτης ερευνητής στο Advocata της Σρι Λάνκα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πολιτική οικονομία και τα διεθνή οικονομικά με έμφαση στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, την ανατολική Ασία, τη λατινή Αμερική και τη νότια Αφρική.

Έχει συγγράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία Singapore’s Authoritarian Capitalism: Asian Values, Free Market Illusions, and Political Dependency (1996) και The Rise and Decline of the ‘Asian Century’: False Starts on the Road to the ‘Global Millennium’ (1997).

Το πλήρες πρόγραμμα του Σεμιναρίου, που ως κύρια γλώσσα θα έχει την αγγλική, είναι το ακόλουθο:

Day 1 Tuesday, June 12

09:30 – 10:00 Welcome Remarks
10:00 – 11:00 The Role of Think Tanks in Society – Alexander Skouras
11:00 – 12:15 Property Rights, Rule of Law, & Social Justice – Christopher Lingle
12:15 – 12:30 Break
12:30 – 14:00 The Euro-Crisis as a Business Cycle Case Study – Christos Kostis
14:00 – 15:00 Lunch Break
15:00 – 16:30 The rise of Trump & Brexit: “Weimar Moment” for Western Democracies? – Christopher Lingle

Day 2 Wednesday, June 13

09:30 – 10:45 Political Leadership: Running for Office – Alexander Skouras
10:45 – 11:00 Coffee Break
11:00 – 12:15 Austrian Economics: Hayek’s Insights and the knowledge problem – Georgios Archontas
12:15 – 12:30 Coffee Break
12:30 – 14:00 Accelerating Technological Change: Gauging Impacts on Humanity & Economics – Christopher Lingle
14:00 – 15:00 Lunch Break
15:00 – 16:30 Weighing Costs & Benefits of Government Activities – Christopher Lingle

Χάρη στη γενναιοδωρία των μελών του ΚΕΦίΜ, η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα και τις δύο μέρες του σεμιναρίου. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα αποδοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών μπορείτε να βρείτε στους εξής συνδέσμους:

Βασικός Εισηγητής: Dr. Christopher Linge
https://en.ufm.edu/catedraticos/cristopher-lingle/

Εισηγητής: Γεώργιος Αρχόντας, PhD
https://www.kefim.org/el/epistimoniko-symvoulio/giwrgos-archontas

Εισηγητής: Αλέξανδρος Σκούρας
https://www.kefim.org/el/stelexi/alexandros-skoyras

Εισηγητής: Χρήστος Κωστής
http://elzoni.gr/html/ent/342/ent.70342.asp

Διασφαλίστε έγκαιρα θέση συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/H3zilxX8sjzib8VJ3

Share